Stars Cava brut & brut

11,65

Informatie

Cava stars – Brut & brut – Castillo Perelada – xarel-lo/parellada/macabeo – Penedes €  11,65

Smaakprofiel: Cava, is een mousserende wijn, welke gemaakt  is volgens de Methodo Tradicional die ook voor Champagne gebruikt wordt. Mooie droge mousserende wijn met fijne bubbels en een fruitige afdronk. Gemaakt van de Spaanse druivenrassen Parellada (65%), Xarel-lo (20%) en Macabeo (15%). Deze elegante Cava blijft mooi parelen in het glas. Dankzij de rijping op fles heeft de wijn een mooi aroma ontwikkeld met impressies van fruit en een aangename afdronk.

Wijnhuis: Cava is afgeleid van het Spaanse woord voor kelder waar de wijn rijpen. Ook de wetgeving rond de kwaliteit van Cava is in ontwikkeling zo dient een Brut Reserva Cava nu wettelijk 15 maanden op fles rijpen voordat hij zijn kurk mag krijgen Perelada houdt zelf liever 18 maanden of meer aan. Het wijnbedrijf  Castillo Perelada is op gericht door Don Miguel Matue en wordt nu geleid oor zijn kleinzoon Javier Suqué.

Drinken bij: Geserveerd op een temperatuur van 6-9ºC is deze Cava ideaal bij feestelijke gelegenheden, als aperitief en als begeleider van hors d’oeuvre, zeevruchten, visgerechten Spaanse tapas.

Extra informatie

Gewicht 1000 g

Pin It on Pinterest