Stars Cava – a touch of rosé

15,65

Informatie

Cava stars brut – A touch of rosé – garnaxa/pinot noir – Castillo Perelada – Penedes €  15,65

Smaakprofiel: Cava, is een mousserende wijn, welke gemaakt  is volgens de Methodo Tradicional die ook voor Champagne gebruikt wordt. Mooie droge mousserende wijn met fijne bubbels en een fruitige afdronk. Gemaakt van de druivenrassen Garnaxa en pinot noir. Deze elegante Cava blijft mooi parelen in het glas en heeft een aangename afdronk.

Wijnhuis: Cava is afgeleid van het Spaanse woord voor kelder waar de wijn rijpen. Ook de wetgeving rond de kwaliteit van Cava is in ontwikkeling zo dient een Brut Reserva Cava nu wettelijk 15 maanden op fles rijpen voordat hij zijn kurk mag krijgen Perelada houdt zelf liever 18 maanden of meer aan. Het wijnbedrijf  Castillo Perelada is op gericht door Don Miguel Matue en wordt nu geleid oor zijn kleinzoon Javier Suqué.

Drinken bij: Geserveerd op een temperatuur van 6-9ºC is deze Cava ideaal bij feestelijke gelegenheden, als aperitief en bij rivierkreeftjes, lamsvlees, paté, langoustines of een dessert van cake met frisse tonen, taart en kaas (witschimmel bv roombrie).

Extra informatie

Gewicht 1000 g

Pin It on Pinterest