Soek die Geluk – chardonnay

7,30

Informatie

Soek die Geluk – chardonnay – Robertson € 7,30

Smaakprofiel: Aangenaam droge maar ook iets romige witte wijn met veel fris citrusfruit; karakteristiek voor chardonnay. Jan du Toit laat een deel van de wijn op eikenhout rijpen en hierdoor verkrijgt deze plezierige witte wijn een zeer subtiel aroma van eikenhout en een volle geur en smaak.

Wijnhuis: Soek die Geluk is gelegen in de Robertson vallei, 150 km. Ten oosten van Kaapstad. Het klimaat is er constant warm, er is geen industrie dus een perfecte omgeving voor het maken van zuivere, natuurlijke wijnen. Eigenaar Jan du Toit is een energieke en gedreven wijnmaker, heeft zijn opleiding gevolgd aan Elsenburg, de wijnbouwuniversiteit in Stellenbosch. Sinds 2011 is Goedverwacht deelnemer aan het biodiversity & wine initiative (BWI). Deelnemers aan dit programma zetten zich in voor het behouden van de unieke flora- en fauna die Zuid-Afrika rijk is. Deelnemers werken daarnaast zo duurzaam mogelijk in wijnkelder en wijngaard. Voor het ontvangen van deze certificering heeft Goedvewacht moeten voldoen aan de strenge eisen van de BWI certificerings commissie.

Drinken bij: Perfecte aperitief wijn, bij verschillende appetizers, voor-, & hoofdgerechten op basis van vis, witvlees, gevogelte, groenten (gegrild, salades) en schaaldieren zoals krab of kreeft.

Extra informatie

Gewicht 1000 g

Pin It on Pinterest