San Martino – Pinot Grigio

9,65

Informatie

San Martino – pinot grigio – Cantina Bertioli – Venezia Giulia – € 9,65

Smaakprofiel: Deze Pinot Grigio is schitterend lichtgeel en heel helder van kleur. Heerlijk geparfumeerd met impressies van conference peren en ananas. Rond, zacht en fris in de mond, met sappige peren, nectarines en witte pruim, en een aantrekkelijk bittertje in de finale. Kruidig, geurig en zacht maar ook aangenaam fris en levendig.

Wijnhuis: In 1960 werd in Bertiolo de “Cantina Sociale del Friuli Centrale” opgericht. Zelfs in Italië bleek deze lange naam onpraktisch in het gebruik en verbasterde al snel naar “Cabert”.  De filosofie van Cabert luidt “aandacht voor elke fase”. Ze bedoelen hiermee elke fase van het wijn maken. Cabert stelt bijvoorbeeld eisen aan de wijze waarop wijnstokken gesnoeid worden maar zet ook bewust verschillende oenologen (wijnmakers) in, elk met hun eigen specialisme. De druiven worden licht geperst en bij lage temperatuur vergist.

Drinken bij: Heerlijk in tuin en boot, op terras, balkon en strand. Als aperitief  bij schaal- en schelpdieren, lichte visgerechten, pizza di mare. salades, Aziatische keuken en witvlees.

Extra informatie

Gewicht 1000 g

Pin It on Pinterest