Quinta Nova – Tinta Roriz/Touriga Nacional

16,20

Informatie

2017 – Quinta Nova – 50% Tinta Roriz 50% Touriga Nacional – DOC Douro – €16,20

Smaakprofiel: Deze prachtige rosé is de 3e oogst van dit 250 jarig wijndomein dat 17.000 flessen per jaar produceert. Mooi licht van kleur, vol van smaak kruidig, deels op hout gefermenteerd. Frisse smaken van rood fruit, uitgebalanceerde zuren en een mooie afdronk.

Wijnhuis: In het hart van de adembenemend mooie Dourovallei ligt het minstens zo schitterende wijndomein Quinta Nova. Het domein, voluit genaamd Quinta Nova de Nossa Senhora do Carmo, ontleent haar naam aan Onze Lieve Vrouwe van de berg Karmel, de beschermheilige die de 17e eeuwse kapel op het landgoed bewoont. In vervlogen tijden baden de bemanningsleden van de typische Rabelos boten (waarmee portvaten van de Dourovallei naar Vila Nova de Gaia vervoerd werden) hier voor een behouden vaart. Vandaag de dag is Quinta Nova in handen van de Amorim familie, al vier generaties een van de marktleiders op het gebied van kurkproductie. Hun streven is traditionele processen als oogsten met de hand en persen met de voet te combineren met moderne vinificatie technieken, om aldus het beste uit de inheemse druivenrassen en het unieke terroir van de Dourovallei te halen.

Drinken bij: als aperitief, bij geroosterde sardientjes, couscous of bij de BBQ. Bij voorkeur binnen 3 jaar na botteling drinken.

Extra informatie

Gewicht 1000 g

Pin It on Pinterest