Orfeo – negroamaro

18,05

Informatie

Orfeo – negroamaro – Cantina Paolo Leo – IGT Puglia – Italie € 18,05

Smaakprofiel: Zuid-Italiaanse elegantie, kracht, frisheid, finesse en verleiding in perfecte balans! Heerlijk, fris, vol en zacht van smaak. Prachtig rijp donker fruit met subtiele kruidigheid en verfijnd subtiele tonen van de houtrijping. De afdronk is heerlijk lang, fluweel zacht, vol, fris en doet verlangen naar de volgende slok… Deze wijn bij voorkeur serveren uit karaf en/of grote wijnglazen, om alle geuren en smaken optimaal tot hun recht te laten komen.

Wijnhuis: De provincie Puglia wordt ook wel de hak aan de Italiaanse laars genoemd. Het landschap van Puglia is voor het grootste deel vlak en kenmerkt zich door uitgestrekte korenvelden, olijfboom– en wijngaarden. Deze zuidelijke provincie kent veel druivenrassen die door de Grieken en andere overheersers zijn geïntroduceerd. Druivenrassen zoals primitivo, negroamaro, nero di troia, malvasia nera houden van de Pugliaanse warmte. De wijnen zijn dan ook donker van kleur, rijp, zwoel en vol van smaak, met kenmerkende Zuid-Italiaanse kruidigheid.

Paolo Leo’s wijnmaak geschiedenis omvat vijf generaties van liefde en hartstocht voor Puglia en zijn wijnen. Het bedrijf is gevestigd in het hart van Puglia, halverwege de steden Brindisi en Lecce. De familie bezit twintig hectare wijngaarden. In de jaren tachtig nam Paolo het bedrijf van zijn vader over en bouwde een nieuwe wijnmakerij. De wijnmaak filosofie van Paolo Leo is om in harmonie met de natuur te werken en alleen in te grijpen wanneer nodig om ervoor te zorgen dat elke wijn zijn unieke persoonlijkheid tot uitdrukking kan brengen.
Wij vielen voor de wijnen van Paolo Leo vanwege hun finesse en doordrinkbaarheid. Dit lijkt in tegenspraak met het warme klimaat en druivenrassen zoals primitivo en negroamaro, die volle, rijpe, rijke wijnen geven.

Drinken bij: Heerlijk om ‘los’ per glas te drinken. Maar deze wijn voelt zich ook zeer thuis bij verfijnde vlees-, wild en groente gerechten (caponata) en gerijpte, harde kazen van het schaap of de koe.
Onderscheiden met Tre Bicchieri 2018 Gambero Rosso!

Extra informatie

Gewicht 1000 g

Pin It on Pinterest