Araldica – Cortese

7,60

Informatie

2015 – Cortese – 100% Cortese – Araldica – Piemonte – Italie – € 7,60

Smaakprofiel: Cortese is een bekende witte druivensoort uit Piemonte. De wijn is uitgesproken droog en strak, verfijnd met een geur van wit fruit, limoen en vuursteen. Verkwikkende witte wijn met een voor velen welkom alcoholpercentage van slechts 11,5%

Wijnhuis: Deze frisse wijn wordt door steeds meer liefhebbers gewaardeerd, doordat deze een alcoholpercentage heeft van slechts 11,5%. Deze bekende Piemontese druif, welke onder andere gebruikt wordt voor Gavi wijnen, wordt door coöperatie Araldica Vini verwerkt tot een droge frisse wijn met genoeg fruitnuances om niet saai te worden. De druiven voor deze wijn staan in de wijngaarden op de heuvels van de wijnstreek Monferatto in het zuiden van de provincie Asti, Piemonte. De bodem is een rijke combinatie van kalksteen en klei. De cortese druiven mogen 3 maanden op hun droesem rijpen in roestvrijstalen tanks met temperatuurregeling.

De cortese druif is een bekend klein, Italiaans druivenras welke gebruikt wordt voor de productie van witte wijn en komt het meeste voor in Piemonte. In Piemonte wordt de druif gebruikt voor de “Gavi” wijnen. Om de kwaliteit hoog te houden, worden de opbrengsten expres laag gehouden. De zuurgraad van de cortese druif blijft ook tijdens warme zomers goed behouden. De wijnen van dit ras zijn licht, knisperend en hebben aangename aroma’s van amandelen, citrusvruchten en vers gemaaid gras.

Piemonte, de noordwestelijke hoek van Italië, grenst in het westen aan Frankrijk, in het noorden aan Zwitserland, wordt in het zuiden gescheiden van de Middellandse Zee door de smalle kuststrook van Ligurië en in het oosten ligt Lombardije en de vallei van de rivier de Po. Aan alle kanten, behalve de oostzijde, is Piemonte omringd door de Alpen. De naam Piemonte betekent ‘voet van de berg’.

Drinken bij: Overheerlijk gecombineerd met wit vlees, salades, schaaldieren, witte vis of als een aperitief.
Van genieten tussen nu en 2 jaar

http://www.araldicavini.com/index.php?lng=2

Extra informatie

Gewicht 1000 g

Pin It on Pinterest