Calusari – Pinot Grigio

5,50

Informatie

Calusari – pinot grigio – Roemenië – € 5,75 (ook per doos te bestellen dan slechts € 4,75 per fles)

Smaakprofiel: Calusari Pinot Grigio is fruitig met smaken van meloen en appel. Daarnaast proef je ook de frisheid van citrus. Florale neus met een frisse, toch rijke smaak van o.a. ananas en witte perzik. Een klein bittertje in de afdronk geeft de wijn net iets meer bite. Heerlijke huiswijn. Drink deze witte wijn op een temperatuur van 8-10°C. Je kunt de wijn nu drinken en tot 2021 bewaren.

Wijnhuis: Calusari wordt gemaakt door het wijnhuis Cramele Recas uit de Recaș, Banat streek in Roemenie en betekent ‘Volkdansers’. Ze maken vrolijke wijnen die dansen in het glas. Roemenië is een land met een lange historie. De legende gaat dat de wijngod Bacchus zijn jeugd hier heeft doorgebracht. De wijnindustrie kreeg in de 18e eeuw een impuls door de Duitsers die emigreerde van Bavaria naar dit gedeelte van Roemenië. Ze namen nieuwe technologie en werklust mee dat vandaag de dag nog steeds aan de basis staat van het succes van Cramele Recas. De wijngaarden, 600 hectaren groot, zijn aan het begin van de 21e eeuw herplant met de beste kwaliteit wijnstokken. De vinificatie ruimtes zijn modern en efficiënt en het team van wijnmakers staat onder leiding van de Australische Hartley Smithers en de Spaanse Nora Iriate. Hierdoor worden de wijnen van Cramele Recas wereldwijd geroemd om zijn uitstekende prijs kwaliteit verhouding!

Drinken bij: Deze Pinot Grigio is lekker bij de borrel, salades en bij wit vlees.

Onno Kleyn in Volkskrant (okt 2019): ‘Volksdansers’ zo heet deze wijn en dat is terecht: hij springt en danst vrolijk rond. Sterker, hij ruikt alsof er een scheut sauvignon blanc bij is gedaan. Kruisbessen en grapefruit buitelen over elkaar, de smaak is misschien niet diepgaand maar zeker sappig en fris. Atypisch dus maar veel waar voor zijn geld.

 

Extra informatie

Gewicht 1000 g

Pin It on Pinterest