Bosman – Pinot noir

15,15

Uitverkocht

Informatie

Bosmans – pinot noir –Upper Hemel & Aarde Vallei – Walker Bay – Zuid-Afrika – € 15,15

Smaakprofiel: Een prachtige rode wijn met paarse tinten en aroma’s van rijpe verse bessen, aardse   tonen en een vleugje kruiden. In de mond een volle smaak met zachte tannines die bijdragen aan een fijne structuur en een aanhoudende afdronk. De druiven worden gekoeld getransporteerd naar de kelders en daar met de hand gesorteerd. Tijdens de vergisting wordt de ‘hoed’ regelmatig ondergedompeld voor een goede kleurextractie.  Een deel (1/3)  rijpt negen maanden in nieuwe Frans eikenhouten vaten uit de Bourgogne.

Wijnhuis:  Het Hemel en Aarde gebied valt onder de appellatie van Walker Bay en is onderverdeeld in zes ‘wards’: Hemel en Aarde Valley, Upper Hemel en Aarde Valley en Hemel en Aarde Ridge, Bot river, Sunday’s Glen en Stanford Foothills. De Bos Estate valt onder de ‘Upper Hemel en Aarde Valley’ waar de wijngaarden staan aangeplant tussen de fijnbossen en de oceaan. De ideale grondsoort in combinatie met een koele zeebries zorgen voor de beste wijnbouwcondities.

“De vrijheid om de wind door je handen te voelen terwijl je met je voeten in de golven staat, was mijn inspiratie om te beginnen met de groei van wijnstokken in de buurt van de oceaan op De Bos boerderij in de Upper Hemel en Aarde vallei” aldus Petrus Bosman, kite surfer.

“Dit is het bewijs dat Zuid-Afrika momenteel het meest opwindende wijn producerende land op de planeet is” aldus Tim Atkin

Drinken bij: Een wijn om ‘zomaar’ te drinken, als aperitief of bij gerechten als carpaccio, salades en gerechten met gegrild vlees of wild.

Extra informatie

Gewicht 1000 g

Pin It on Pinterest