Bio Mundo de Yuntero – tempranillo/merlot/syrah – La Mancha

5,75

Informatie

BIO Mundo de Yuntero – tempranillo/merlot/syrah – La Mancha – € 5,75

Smaakprofiel: Fruitige neus met vleugje van rijpe bessen en rode wilde vruchten. Harmonieus, goed gestructureerd en met karakter. Fris, levendig, delicaat in de mond met een lange afdronk.

Wijnhuis: Bodegas Yuntero is gelegen in de historische regio La Mancha en produceert hier door gebruik te maken van moderne technieken biologische wijn van ongeëvenaarde prijs-kwaliteitverhouding.
De coöperatie Jesus del Perdon in Manzanares werd in 1954 in het noordoosten opgericht door 102 wijnbouwers. In 2000 fuseerde zij met 2 ander coöperaties in de regio, dat resulteerde in één grote coöperatie. De laatste jaren zijn er grote investeringen gedaan aangaande de vinificatie technieken. La Mancha omvat het centrale hoogplateau, ten zuiden van hoofdstad Madrid, gelegen tussen de bergen de Toledo, de Cuenca en Sierre Morena. Door het warme klimaat en met gebruik van moderne technieken kunnen er mooie biologische wijnen geproduceerd worden. De wijngaard heeft hier weinig behandelingen nodig, waardoor chemische bestrijdingsmiddelen voor de bodem bespaart blijven.

Drinken bij: Heerlijk bij gegrild vlees en gegrilde groente, pasta’s met tomatensaus, gevulde paprika.

Extra informatie

Gewicht 1000 g

Pin It on Pinterest